Om Ann-Iren

«Ann-Iren Hansen er en helstøpt visekunstner(…) Bildene er friske, uvanlige og overraskende mens klisjeene er få.»

- Norsk Viseforum 2018

Ann-Iren Hansen er frilansmusiker med base i Bodø. Hun har en master i musikk fra Det Jyske Musikkonservatorium i Danmark. Årene hun tilbrakte utenlands gav solid faglig kompetanse – men kanskje enda viktigere –hun fikk se Nord-Norge med nye øyne og oppdaget verdien og nærheten i å uttrykke seg på dialekt. Etter denne oppdagelsen har Ann-Iren nesten utelukkende skrevet sanger med sin karakteristiske vesterålsdialekt. Historiene i låtene hennes har utspring fra den nord-norske naturen og tilværelsen til menneskene nord for polarsirkelen. På albumet "Tjernet", får vi bli med tilbake i tid til den farlige leken med båra. Vi blir også med opp på fjellet på leting etter et helt spesielt tjern. 

Ann-Iren synger og spiller piano, men ved flere anledninger har hun både 2 og 3 musikere med seg på scenen. Hun er både sanger og sangskriver, og har en fot plassert i den nordnorske visetradisjonen og en fot innenfor jazztradisjonen. Ann-Iren har turnert både i Europa og her hjemme og hun har høstet lovord for sin klare stemme, gode sangtekster og varme tilstedeværelse på scenen.

-    -    -    -   -  

Norsk Viseforum har plukket opp en viseperle fra Vesterålen som de mener det er på høy tid å få frem i lyset. De tildelte henne sitt Rævspark-stipend i 2018 og nå kommer Ann-Iren Hansen med både ny plate og turné.

Hennes musikalske univers plasserer deg ytterst på en holme i kraftig nordavind. Havet er mørkt med store dyp, men heldigvis er det akkurat passe avstand mellom livbøyene av lys. De tekstlige bildene er friske, uvanlige og overraskende mens klisjéene er få og Ann-Iren Hansen har ikke ufortjent blitt sammenlignet med en ung Kari Bremnes.

Visetalentet slipper sitt tredje album, «Ikkje lukk hjertet igjen», i mars 2019 - men singelen «Ensomheta og æ» er allerede ute. Det er en mektig låt om et sårt oppgjør. Ann-Iren viser sine høye kunstneriske ambisjoner i denne låtas dramatiske musikkvideo når hun stiger opp av havet akkompagnert av strykere fra Arktisk Filharmoni.

Nå skal Ann-Iren Hansen ta de nye låtene med på turné. Alene og bak et piano skal hun spille på en rekke etablerte scener rundt om i landet, deriblant Josefine Visescene i Oslo