Om Ann-Iren

«Ann-Iren Hansen er en helstøpt visekunstner(…) Bildene er friske, uvanlige og overraskende mens klisjeene er få.»

- Norsk Viseforum 2018

Prisvinnende låtskriver Ann-Iren Hansen fra Vesterålen slapp 13. oktober 2023 sitt fjerde album “Spark ifra”. Melodiene er fengende og oppløftende, tekstene åpner helt nye rom. Ann-Iren har en enorm tilstedeværelse på scenen. Hun mener det er viktig at vi ikke går glipp av hverandre og alt det fine vi kan skape sammen. Det krever mot og sårbarhet å møte opp som vi er; og dette er alltid starten på noe magisk. Hennes nyeste singler “Ville dyr i hjertet”, «Gull nok førr mæ» og «Spark ifra» har truffet mange i publikum på en sånn måte at Ann-Iren har fått både takk og lovord etter konsert. Ofte har hun med seg multiinstrumentalist, Aksel Bakke, på scenen som hun har hatt tett samarbeid med de siste 8 årene. Ann-Iren skaper en helt magisk stemning også alene, kun med stemmen og pianoet - gjerne i et naust. 

Ann-Iren's musikalske univers plasserer deg ytterst på en holme i kraftig nordavind. Havet er mørkt med store dyp, men heldigvis er det akkurat passe avstand mellom livbøyene av lys. De tekstlige bildene er friske, uvanlige og overraskende mens klisjéene er få og Ann-Iren Hansen har ikke ufortjent blitt sammenlignet med en ung Kari Bremnes.

-    -    -    -   -  

Ann-Iren Hansen har base i Bodø. Hun har en master i musikk fra Det Jyske Musikkonservatorium i Danmark. Årene hun tilbrakte utenlands gav solid faglig kompetanse – men kanskje enda viktigere –hun fikk se Nord-Norge med nye øyne og oppdaget verdien og nærheten i å uttrykke seg på dialekt. Etter denne oppdagelsen har Ann-Iren nesten utelukkende skrevet sanger med sin karakteristiske vesterålsdialekt. Historiene i låtene hennes har utspring fra den nord-norske naturen og tilværelsen til menneskene nord for polarsirkelen. På albumet "Tjernet", får vi bli med tilbake i tid til den farlige leken med båra. Vi blir også med opp på fjellet på leting etter et helt spesielt tjern.